Učenik iz Mirkovaca drugi u državi na 60 metara

Vladimir Grubić iz Mirkovaca osvojio medalju na državnom školskom takmičenju u trčanju.

Nikola Milojević 26.07.2023.
Vladimir Grubić i Veljko Šekuljica

U konkurenciji 30 takmičara, pobednika iz drugih gradova širom Hrvatske, Vladimir Grubić iz Mirkovaca osvojio je drugo mesto na državnom školskom takmičenju „Plazma sportske igre mladih“. Vladimir je učenik 4. razreda Osnovne škole Nikole Tesle iz Mirkovaca kod Vinkovaca, a takmičio se u disciplini trčanje na 60 metara. Ovo školsko takmičenje održano je u Rijeci od 24. do 26. jula, a deca su se pored atletike takmičila i u odbojci, graničaru i odbojci na pesku. Vladimir je na ovaj način ponovio uspeh od prošle godine, kada je takođe bio drugi u državi među dečacima svog uzrasta, a kasnije i drugi na Međunarodnim sportskim igrama mladih.

- Da bi došao ovde Vladimir je morao nedavno da prođe kvalifikacije među školama u Vinkovcima gde je pobedio. Nakon toga je stekao pravo da dođe na ovo takmičenje. Ovde je najpre trčao kvalifikacije gde je ušao u osam najboljih i ušao u finalnu trku. U finalu održanom 25. jula nedostajao mu je možda jedan metar da bude prvi gde je njegov rezultat za stotinku bio slabiji od pobednikovog. On je drugi bio i prošle godine pa smo se nadali da će ove godine biti prvi, ali bez obzira na to, ovo je svakako veliki uspeh. Drugo mesto u državi u nekom sportu mislim da niko osim njega nije postigao kada su u pitanju škole sa nastavom na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu – rekao nam je nastavnik fizičkog vaspitanja iz mirkovačke škole Veljko Šekuljica koji je zajedno sa Vladimirovom učiteljicom Nadom Perišić zajedno sa njim u Rijeci.

Medalju je Vladimiru na svečanosti uručio riječki gradonačelnik Marko Filipović. Brzonogi mirkovački učenik imaće i ove godine priliku da ponovi, a možda i za jedno mesto popravi svoj prošlogodišnji uspeh na Međunarodnim sportskim igrama mladih koje će biti održane krajem avgusta u Splitu.

- Jako sam srećan sa drugim mestom i nisam znao šta da kažem. I jesam i nisam ovo očekivao. Mama, tata i baba su me već zvali i čestitali – rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Vladimir pre polaska iz Rijeke nazad u svoje Mirkovce.