Uručena donacija fudbalskom klubu Borac iz Banovaca

Fudbalski klub Borac iz Banovaca nakon više godina pauze ponovo je okupio ekipu koja će se od ove sezone takmičiti u Trećoj županijskoj ligi vinkovačkog saveza.

Srđan Sekulić 01.09.2022.
Borac Banovci generalni konzulat republike srbije u vukovaru

Svaki novi početak prate i novi problemi, a u tom smislu bez podrške šire zajednice teško je u današnjim uslovima voditi bilo kakvo sportsko društvo. Kako bi se ublažile teškoće u radu ovoga kluba generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić uručio je predstavnicima fudbalskog kluba Borac iz Banovaca garnituru dresova.

- Na inicijativu gospodina Srđana Jeremića i na poziv fudbalskog kluba Borac, pre mesec dana posetili smo Banovce i videli smo u kakvim se uslovima klub obnavlja i diže iz pepela i posle pet godina pauze ponovo će učestvovati u takmičenju. Momci su nas primili, razgovarali smo i dogovorili se, a ovo je prvi vid neke pomoći. Hoću da naglasim da se divim entuzijazmu tih momaka jer oni dolaze mahom iz Novog Sada, Šida, Vukovara i samih Banovaca. Pet godina je jako velika pauza i ko nije radio u sportu on ne zna šta to znači – istakao je generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić.

Pored dresova predstavnicima fudbalskog kluba Borac iz Banovaca uručeno je i nekoliko fudbalskih lopti, a okupljeni su najavili i niz drugih vidova pomoći ovom fudbalskom klubu.

- Mi danas ponovo svedočimo lepoj akciji i donaciji Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru. Ovaj put radi se o klubu koji nije bio aktivan nekoliko godina i koji se aktivirao na našu veliku sreću i zadovoljstvo. Njima je svaka pomoć potrebna i drago mi je da je generalni konzul prepoznao te potrebe. Ovaj klub i samo mesto nalaze se na teritoriji opštine Nijemci i njima je svakako teže nego drugim klubovima koji dolazi iz većinskih srpskih opština, ali moram da kažem da imamo dobre odnose i sa načelnikom opštine Nijemci i da smo u dva navrata imali razgovore i za potrebe srpske zajednice u toj opštini. Iz tih razgovora opština Nijemci je uložila 80 hiljada kuna u sanaciju krova na igralištu, a za kompletnu rekonstrukciju prostorija na igralištu sredstva će se obezbediti iz sredstava Srpskog narodnog veća i Zajedničkog veća opština – rekao je zamenik župana Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić.

Borac Banovci

Sa uručenom donacijom zadovoljni su i u klubu iz Banovaca kojeg vode mladi momci, mahom aktivni igrači.

- Mogu da kažem da nije baš lak posao pokrenuti i voditi jedan klub, ali uprkos svemu uspevamo u tome, pogotovo uz pomoć ljudi kao što su gospoda Jeremić i Nakić. U ovoj fazi obnove kluba do sad smo uspeli da popravimo krov na prostorijama, kao i prozore i vrata. Ostaje nam još nekoliko stvari da uradimo kako bismo mogli normalno da funkcionišemo – naglasio je predsednik fudbalskog kluba Borac iz Banovaca Nemanja Mrđenović.

Ovaj klub krenuo je sa takmičenjem poslednje nedelje avgusta, a ambicije su im da budu u sredini tabele sa ciljem da se u narednom periodu formira još neka klupska selekcija.