Veliki uspeh ostrovskih strelaca

Na takmičenju u gađanju glinenih golubova takmičari iz Ostrova ostvarili su zavidne rezultate. Bojan Mrmoš županijski šampion, a Alen Manojlović treći.

Bojan Mrmoš lovačko društvo jelen ostrovo

Završno županijsko takmičenje održano je u Gradištu i na njemu je nastupilo 11 ekipa. U ekipnoj konkurenciji članovi Lovačkog društva „Jelen“ iz Ostrova osvojili su treće mesto, dok je u pojedinačnom plasmanu na kraju takmičenja Bojan Mrmoš osvojio prvo mesto na nivou Vukovarsko-sremske županije, a Alen Manojlović treću poziciju. Ekipe i takmičari imali su pet kola od kojih su se uzimala tri najbolja rezultata za pojedince i u takvom odnosu Bojan Mrmoš pogodio je 100 od 105 meta, dok je Alen Manojlović imao pogođenih 98 meta. Između njih dvojice na drugom mestu nalazi se Domagoj Bekavac (Stari Jankovci), četvrto i peto mesto zauzimaju Marijan Karabalić i Ivan Karabalić iz Županje dok je šesto mesto i pravo učešća na državnom takmičenju ostvario i Nikola Živković iz Lovačkog društva „Jelen“ Gaboš.

Kada je ekipno takmičenje u pitanju prvi su Novi Jankovci, drugom mesto LD „Srndać“ Ilok, a treće LD „Jelen“ Ostrovo. Za LD „Jelen“ Ostrovo na ovom takmičenju pored Mrmoša i Manojlovića nastupali su još i Predrag Rajković, Dragan Šašić i Rajko Manojlović. Trenirali su dva-tri puta pred takmičenje s obzirom na lične obaveze svakog takmičara, ali i na veoma skupe obaveze koje prate ovaj sport.

– Teško mi je da sudim u ovom momentu o takmičenju koje nas čeka, protivnici su verovatno bolji jer imaju i bolje terene za vežbanje, bolje su opremljeni, ali nadam se ipak dobrom rezultatu – istakao je Alen Manojlović.

Porodična tradicija gađanja i takmičenja

Na državnom takmičenju nešto su drugačije propozicije i takmiči se u tri discipline lovački trap, lovački parkur i karabin koji je i najbitniji jer donosi najviše bodova. Do sada ekipe Vukovarsko-sremske županije nisu ostvarile neke bolje rezultate, a za naredno takmičenje nadaju se kvalitetnim pripremama sa ciljem boljeg kako ekipnog, tako i pojedinačnog plasmana.

– Ovim sportom se bavim dosta kratko i meni je ovo treća sezona da uopšte pucam na glinene golubove, međutim ove sezone sam odmah u prva dva kola napravio dobar rezultat, da bih na kraju na finalnom takmičenju imao 15 od 15 pogođenih meta što je u ukupnom plasmanu 100 pogođenih meta koje su me dovele na prvu poziciju na županiji – naglasio je Bojan Mrmoš.

bojan mrmoš
Bojan Mrmoš (desno) prima pehar namenjen šampionu

Inače, porodice Mrmoš i Manojlović imaju dugu tradiciju bavljenja kako lovom tako i gađanjem glinenih golubova. Tako u sekciji Trap skit takmiče se tri Manojlovića Rajko, Alen i najmlađi Aleksa, dok je Bojan treća generacija u porodici Mrmoš koji se takmiči u gađanju glinenih golubova. Naime, Bojanov deda Dragoljub osvajao je svojevremeno zavidne nagrade u ovoj disciplini.

– Deda je imao značajnije uspehe poput ovog mog kojeg sam ostvario, tata nije bio tako uspešan, ali je imao kontinuitet u takmičenju. Ja sam treća generacija koja se uspešno bavi ovim sportom i kao što je za nekoga u porodici fudbal tradicija, za nas je to gađanje glinenih golubova – zaključuje Mrmoš.

Državno takmičenje u ovoj disciplini biće održano 19. avgusta na strelјani u Bzenici kod Požege.