Vukovarske parohije dobile kosilicu za održavanje porti hramova

Vukovarske parohije dobile su na poklon traktor za košenje i održavanje trave u dvorištu hrama Svetog Nikolaja Miriklijskog i hrama Prepodobne Matere Paraskeve na Dobroj vodi.

Dušan Velimirović 12.09.2019.
hram Prepodobne Matere Paraskeve

Donatori finansijskih sredstava za kupovinu kosilice su Zajedničko veće opština i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Mašina je koštala 42.000 kuna, od toga je 30.000 kuna uplatio Fond, a ostatak ZVO.

Ovo vozilo poslužiće za održavanje dvorišta i okolina ispred dva hrama vukovarskih parohija i pomoću njega biće značajno ubrzan proces košenja trave na ovim velikim područjima, a takođe postoji i mogućnost stavljanja dodatka u vidu ralice za čišćenje snega.

- Ova donacija je od izuzetnog velikog značaja za naše hramovne porte jer ih treba održavati u potpunosti da budu lepe i odraz našeg održavanja jeste upravo u toj lepoti koju okolina oko hrama pruža za mnoge koji dolaze u crkvu. Svakako da će nam pomoć u vidu ove kosilice puno značiti što se tiče brzine i preciznosti održavanja dvorišta. Ova akcija je bila vrhunska i što se tiče brzine kojom je određena, ali i kvaliteta traktora koji nam je doniran. Želimo da se svima zahvalimo i da Gospod blagoslovi ovu saradnju da i dalje bude što uspešnija – zahvaljuje svim učesnicima ove akcije paroh Druge parohije vukovarske protojerej-stavrofor Miljen Ilić.

Inicijativu za kupovinu pokrenuo je vukovarski Gradski odbor Samostalne demokratske srpske, a glavni inicijatori bili su vukovarski paroh protojerej-stavrofor Saša Kuzmanović, tadašnji paroh Druge parohije vukovarske Vukašin Cvetojević i predsednik GO SDSS Vukovar Srđan Kolar.

- Ova mašina je nešto što je neophodno jer treba održavati veliki prostor. To se pogotovo odnosi na prostor oko hrama Prepodobne matere Paraskeve i porte kod hrama Svetog Nikolaja. Imali smo razumevanje ljudi kojima smo odlučili da obratimo za pomoć, direktorke Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljane Blažević i predsednika Zajedničkog veća opština Srđana Jeremića. Odmah su prepoznali potrebu i pomogli da uspešno završimo ovu akciju. Bez naših institucija je teško da se sve to odradi – kaže predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.