Vuteks Sloga ubedljivo poražena od Osijeka u kupu Hrvatske

Drugi put u poslednjih nekoliko godina u završnici hrvatskog fudbalskog kupa sastali su se Vuteks Sloga i Osijek.

Vuteks Osijek naslovna

Za razliku od 2014. godine kada su Osječani pobedili sa 3:0, a igrači Vuteks Sloge pružili dostojan otpor prvoligašu, ovaj put Vukovarčani su doživeli potpuni debakl u svojoj „rupi“ i poraženi su sa ubedljivih 8:0.

Iako je osam puta vadio loptu iz mreže najsvetlija tačka u redovima vukovarskog kluba bio je mladi golman Miroslav Vuković koji je intervencijama sprečio još ubedljiviji poraz svog kluba. Uz to, ako govorimo o igri Vuteks Sloge, moglo bi se izdvojiti i nekoliko poluprilika u poslednjim minutima ovog susreta.

Osječki prvoligaš dominirao je tokom celog meča, a u vodstvo je došao sa bele tačke, nakon po mnogima prestrogo dosuđenog jedanaesterca. Prvoligaša je na ovoj utakmici sa klupe vodio pomoćni trener Zoran Marčetić koji je nakon ostavke dosadašnjeg trenera Dine Skendera želeo da ostavi što bolji utisak tako da nije puno rizikovao i na ovoj utakmici na teren izveo najspremnije igrače.

– Želeo bih da čestitam domaćinu na jednoj korektnoj utakmici. Naš cilj je bio da prođemo u osminu finala kupa što smo i ostvarili sa nešto lošijom igrom u prvom poluvremenu, ali utisak smo popravili u nastavku utakmice. Na ovu utakmicu nismo došli potcenjivački jer poznato je da su se u ovom takmičenju dešavala i veća čuda, tako da smo došli maksimalno ozbiljni, sa najjačim sastavom. Najbitnije je da smo prošli, a domaćinu želim još jednom da čestitam na korektnoj utakmici – istakao je Marčetić.

Igrači Vuteks Sloge koji se od ove sezone po prvi put takmiče u Trećoj hrvatskoj fudbalskoj ligi, do šesnaestine finala kupa došli su nakon osvajanja ovog takmičenja na nivou Vukovarsko-sremske županije i pobede u pretkolu takmičenja nad Bednjom iz Beletineca rezultatom 2:1.

Vuteks Osijek

Utakmica sa Osijekom bila je osma za igrače Vuteks Sloge u poslednja 24 dana.

– Nismo se nadali prolazu na ovoj utakmici, ali iako je prevelik rezultat nismo ni razočarani. Sigurno je da ne prija i da za nas razultat ne zvuči lepo, ali to je samo odraz snaga i kvaliteta. Žao mi je samo što smo prenaivno primili prva dva gola u prvom poluvremenu jer mislim da smo dobro stajali i da se moglo videti da i mi nešto radimo i učimo. U drugom poluvremenu raspali smo se nakon dva brza gola i njihov svaki sledeći napad bio je gol šansa. Mi se okrećemo prvenstvu gde nam je cilj borba za opstanak u ovoj ligi – naglasio je trener Vuteks Sloge Saša Berarević.

Utakmici je prisustvovalo oko tristotinak navijača, među njima i stotinak navijača Osijeka koji su, za razliku od utakmice pre pet godina, korektnije navijali, bez šovinističkih ispada i skandiranja.

Vuteks Sloga – Osijek 0:8 (0:2)
Mesto igranja: Vukovar. Igralište: FK Vuteks Sloga. Gledalaca: oko 300. Glavni sudija: M. Zebec, pomoćnici B. Križarić i M. Stolnik. Žuti kartoni: M. Mirosavljević (Vuteks Sloga). Strelci: Marić (penal u 15. minutu), Mance (44. 49. i 52 min), Škorić (60), Lopa (62), Mbakogu (66) i Dugandžić (82).
Vuteks Sloga: Vuković, Jelečki, Glamočak, Marić, Utvić (Bokan od 68. min.), Spasić, Mirosavljević (Vuksanović od 55. min.), Bingulac, Rist, Križanović (Nedić od 60. min.) i Bratić. Trener: Saša Berarević.
Osijek: Ivušić, Silva, Klajnhajsler (Dugandžić od 65. min.), Majstorović, Mance, Alves, Žaper, Škorić, Marić (Mbakogu od 57. min) Pilj (Lopa od 46. min) i Šutalo. Trener: Zoran Marčetić.