Zabava za klince iz vukovarskih vrtića. Podeljeno 200 paketića

Šesta po redu godišnja podela paketića deci iz dečijeg vrtića Vukovar 2 održana je 11. januara u ispostavi ovog vrtića u Borovu naselju.

Dušan Velimirović 14.01.2019.
Vukovar 2 paketići naslovna

Tom prilikom deci je od strane gradskih većnika SDSS-a Srđana Kolara, Vesne Vujić, Aleksandra Pribičevića i zamenika ministra uprave Dejana Drakulića podeljeno 200 paketića.

- Danas zajedno sa našom decom proslavljamo Novu godinu. Klub većnika SDSS-a već šestu godinu za redom organizuje podelu paketića povodom ovoga događaja. Smatram da mi imamo obavezu da budemo s decom da nauče, znaju i ne zaborave da je i pravoslavna Nova godina važan datum za kulturu i običaje i to je ono što mi kao politički akteri moramo propagirati. Uz ovu podelu paketića, podelili smo još šezdesetak paketića u prigradskim naseljima Lipovača i Sotin povodom Badnjaka – priča predsednik vukovarske gradske organizacije SDSS-a Srđan Kolar.

Ove godine u dečiji vrtić Vukovar 2 je upisano oko 180 dece u dva izdvojena objekta – u Vukovaru i Borovu naselju. Deca su podeljena u osam grupa, pet grupa se nalazi u objektu „Borovo“ u Borovu naselju i tri grupe u objektu „Radost“ u Vukovaru.

- Drago nam je što većnici koji već godinama prepoznaju naš rad i dalje s nama sarađuju i pomažu nam u realizaciji naših aktivnosti. Mi se trudimo da kao i sve naše verske praznike obeležimo i pravoslavnu Novu godinu. Drago nam je što imamo i goste iz Novog Sada koji će deci pripremiti prikladan program. Prošle nedelje smo obeležili proslavu Božića. Deca su imala priliku da vide slamu, Božićni kolač, sveću i sve ono što spada u našu tradiciju. Uskoro ćemo imati i program za Svetog Savu, a nakon toga i za Vaskrs – izjavila je direktorica dečijeg vrtića Vukovar 2 Marina Latinović.

Decu zabavljao poznati animator

Vukovar 2 paketići

Pre same podele paketića, upriličen je zabavni program u kojem je decu, ali i roditelje i vaspitačice zabavljao dečiji animator, novosadski muzičar Branimir Rosić Bane.

- Baš mi je drago što sam ovde. Bili smo već 2017. godine kada je bio isto ovako jedan divan povod da se malo zabavimo i proslavimo jer imamo sreću da imamo više novih godina. Sa mnom je došla i ekipa Radio televizije Vojvodine. Ujedno ovde i snimamo emisiju „Hajde sa mnom u obdanište“ koja se emituje već deset godina. Ovo danas će biti jedan poseban specijal „Leteća gitara u gostima u vašem gradu“. Posao dečijeg animatora je veoma lep, volim da se našalim i da kažem da posle deset godina još nisam stigao do prvog razreda, nego sam još u predškolskom. Mene još uvek čini srećnim, mada svi znamo da mediji imaju ogromnu odgovornost, tako da mi kroz našu emisiju želimo da promovišemo baš takve stvari, da se zabavimo, ali i da uvek naučimo nešto. Treba da učinimo svet lepšim nekim novim saznanjima, pogotovo ja sa svojom „letećom gitarom“ uvek objašnjavam i govorim da je muzika jako bitna stvar u životu – kaže Branimir Rosić koji je izdao i dečiji album „Avanture leteće gitare“ koji je edukativnog karaktera i govori o očuvanju prirode i zdravog načina života.

Emisija „Hajde sa mnom u obdanište“ emituje se subotom u jutarnjim časovima na prvom programu Radio-televizije Vojvodine.