Zbog požara ostao bez kuće – pokrenuta humanitarna akcija

Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za obnovu kuće Bogdana Petrovića iz Moravica počela je prvog juna u organizaciji Srpskog narodnog veća.

Dušan Velimirović 02.06.2020.
humanitarna akcija Moravice

Ova dobrotvorna akcija nosi naziv „Moja kuća – moj dom“, a cilj joj je da se prikupe novčana sredstva za obnovu kuće 37-ogodišnjeg Moravičana Bogdana Petrovića koja je stradala u noći 6. aprila usled neispravnih elektronskih instalacija.

- Bogdan je izuzetno vredan čovek i cenjen u mestu, pobegao je kroz prozor kuće, a sve mu je izgorelo. Srpsko narodno veće mu je odmah drugi dan poslalo pomoć od 3.000 kuna kako bi imao za osnovne životne potrebe. Sada kada smo uspeli da pokrenemo i humanitarnu akciju, svi su se uključili, od Srpskog narodnog veća pa do nas iz Veća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog – priča predsednik VSNM-a Grada Vrbovskog Milan Vukelić.

Bogdan je inače živeo sa majkom koja, na sreću, te noći nije bila u kući. Spasio se ponevši sa sobom samo osnovne stvari koje je u brzini uspeo da skupi. Sada živi u kući koju mu je ponudio rođak.

- Nisam povređen jer sam na vreme izašao iz kuće. Zapalio se priključni kabl koji dolazi na kuću sa stupa koji je već dugo bio pokvaren, pa se zapalio uz pomoć vetra koji je tada duvao. Za mene je šteta neprocenjiva, a ne znam tačno kolika je stvarna materijalna šteta jer je izgorelo i sve što je bilo unutra – objašnjava Bogdan moguće uzroke požara.

Sredstva se mogu uplatiti do 1. jula na račun:

IBAN: HR0523600001502767154, Zagrebačka banka, SWIFT: ZABAHR2X.