Bolman dobio svoj streljački klub

Streljački klub Bolman u istoimenom mestu u opštini Jagodnjak osnovan je 29. jula kada je održana i osnivačka skupština, usvojen statut i izabrana upravljačka tela ovog sportskog društva.

Nikola Milojević 01.08.2019.
Streljački klub Bolman

Više od 40 ljudi bilo je prisutno na osnivačkoj skupštini SK Bolman, a interesovanje za streljaštvo u ovom malom baranjskom mestu poraslo je u prethodnih nekoliko godina najviše zahvaljujući porodici Tomašević koja je dala višestruke mlade prvake Hrvatske u disciplini vazdušne puške. Reč je o Denisu Tomaševiću (21) i Darku Tomaševiću (15). Denis je trenutni reprezentativac Hrvatske sa više od 250 medalja na svim takmičenjima, a Darko je trenutni kadetski prvak države. Njihov otac Predrag Tomašević izabran je za predsednika novoosnovanog streljačkog kluba, a u Izvršni odbor SK Bolman izabrani su još i Radoja Bijelić, Rada Dobrokes, Lepomir Martinović i Vjekoslav Pavlečić kao zamenik predsednika.

- Širi cilj pokretanja streljačkog kluba je da angažujemo i drugu našu decu u selu i okolnim selima da mogu i oni da treniraju. Naša sela umiru i ništa se ne otvara, već se sve zatvara. Moja deca su vrhunski sportisti i reprezentativci države i naravno da su oni bili povod da pokrenemo ovaj klub, ali mi je neizmerno drago što već u startu imamo puno druge dece koja su izrazila želju za treniranjem i bavljenjem ovim sportom – kaže nam predsednik SK Bolman Predrag Tomašević.

Denis i Darko trenutno treniraju u SK Mars u Belom Manastiru, ali će već od oktobra preći u tek pokrenuti klub kako bi trenirali u svom selu i svoje znanje i stečeno iskustvo preneli na sve ostale koji imaju interesovanje za streljaštvom. Do tada bi, procenjuju u SK Bolman, trebala da bude završena i opremljena streljana koja će služiti za treninge. Sve to nije nimalo jednostavno, a ni jeftino. Načelnik opštine Stevo Mlinarević bio je prisutan na osnivačkoj skupšitni kluba i obećao pomoć, a Predrag Tomašević ističe da će pomoći i druge institucije.

- Opština će nam pomoći i oni su glavni nosioci ove priče zajedno sa mnom i mojom porodicom. Reč je o skupoj opremi, a Opština će pomoći za uređenje streljane i nabavku glavne opreme za odvijanje treninga. Dobili smo još obećanja od Osječko-baranjske županije, a tu je i županijski Savez sportskih udruženja. Nadam se da ćemo uspeti sve da dovedemo na jedan nivo kakav naša deca zaslužuju – ističe Predrag Tomašević.

On je na osnivačkoj skupštini upoznao nove članove kluba i one koji će tek postati sa osnovnom streljačkom opremom, ali i sa planovima da se nekadašnja trgovina u bolmanskom Domu kulture preuredi u streljanu u kojoj će svi koji to žele moći da treniraju.