Fudbalski klubovi sa istoka Hrvatske dobili stolice za tribine

Opština Stara Pazova donirala je 500 stolica za tribine koje će biti postavljene na stadione fudbalskih klubova „Sloga“ iz Borova, „Vuteks-Sloga“ iz Vukovara, „Negoslavci“ i „Sloga“ iz Pačetina.

Opština Stara Pazova zvo Branko Perišić, Srđan Jeremić i Dragan Todić
Branko Perišić, Srđan Jeremić i Dragan Todić

Vrednost ove donacije je oko 10.000 evra, a ona je deo potpisanog sporazuma između Opštine Stara Pazova i Zajedničkog veća opština.

– Ovo će sigurno doprineti da uslovi odigravanja utakmica, pogotovo za ljude koji budu dolazili da gledaju, budu bolji. Zajedničko veće opština zahvalno je svojim partnerima, odnosno Opštini Stara Pazova, koja je izdvojila finansijska sredstva i na taj način pomogla rad fudbalskih klubova sa područja našeg delovanja – pojašnjava predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Juče su stolice stigle u Borovo odakle će kasnije biti isporučene klubovima pa će tako u Vukovar otići 200 stolica, po 100 u Negoslavce i Pačetin, a 100 ostaje u Borovu koje će biti postavljene na nove tribine stadiona FK „Sloga“.

– Kroz evropske projekte je obezbeđena gradnja nove zgrade uprave uz prateće projekte na kojoj će se nalaziti i tribine. Ova donacija puno znači opstanku sporta na našem području. Pomoći će poboljšanju uslova odigravanja utakmica. S obzirom da se građevinski sektor suočava s problemima poput nedostatka radne snage, gradnja ove zgrade napreduje prilično dobro. Kompletan objekat je pri kraju, ostaje još samo fina montaža. Verujem da ćemo ulaskom u novu godinu imati jedan novi prepoznatljiv objekat na području opštine Borovo. Ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos radu našeg kluba – priča član uprave Fudbalskog kluba „Sloga“ iz Borova Branko Perišić.

Fk Sloga Borovo tribine
Nova zgrada uprave Sloge iz Borova.

Fudbalskom klubu „Sloga“ iz Pačetina ove sezone ide odlično. Nakon šest odigranih kola nalaze se na prvom mestu Treće županijske lige Vukovarsko-sremske županije grupe Vukovar jer imaju maksimalan broj pobeda i glavni su pretendenti za ulazak u viši rang. Ova donacija pomoći će klubu koji je već značajno unapredio izgled i funkcionisanje stadiona.

– Pre dvadesetak godina smo napravili tribine, a ove godine smo uspeli i da ih natkrijemo tako da su ove stolice dobrodošle u tu svrhu kako bi upotpunili spoljni ambijent na našim prostorijama. Polako stvaramo uslove koji su nam potrebni za funkcionisanje s obzirom da imamo ambicije za ulazak u drugu županijsku ligu – navodi predsednik pačetinske Sloge Srđan Sekulić.

Protokol o saradnji između Zajedničkog veća opština i Opštine Stara Pazova potpisan je početkom novembra prošle godine, a ovo nije prvi put da ova sremska opština pomaže radu ZVO-a.