Milorad Pupovac ponovo predsednik SNV-a

Skupština Srpskog narodnog veća izglasala je Milorada Pupovca za novog predsednika koji će na toj poziciji zameniti Borisa Miloševića.

Skupština Srpskog narodnog veća
Foto: SNV

Skupština Srpskog narodnog veća (SNV) zasedala je 12. septembra u dvorištu Srpske pravoslavne opšte gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu, a odlučeno je da će saborski zastupnik i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac biti novi predsednik ove institucije.

On će na toj poziciji zameniti Borisa Miloševića koji je na mestu predsednika bio od jula prošle godine zamenivši upravo dugogodišnjeg predsednika Milorada Pupovca. Boris Milošević sada je na poziciji potrpedsednika Vlade pa je promena na čelu SNV-a bila nužna jer je sam Milošević pre nekoliko meseci napustio ovu funkciju.

Delegati Skupštine, članovi županijskih manjinskih veća izabrali su i novog predsednika Saveta SNV-a, a to će biti profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović. Na mestima zamenica predsednika ostaće i dalje Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov, a generalni sekretar i dalje je Saša Milošević. Skupština je usvojila i izveštaje za 2019. godinu kao i program rada i finansijski plan za 2020. godinu.