Boris Milošević novi predsednik SNV-a

Danas je održana skupština Srpskog narodnog veća, a za novog predsednika izabran je saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević.

Boris Milošević novi predsednik SNV-a
Foto: Fejsbuk

Prva i konstitutivna sednica SNV-a nakon majskih manjinskih izbora održana je danas u Zagrebu. Za novog predsednika ove srpske manjinske samouprave izabran je saborski zastupnik Boris Milošević.

On će na tom mestu zameniti Milorada Pupovca koji je bio predsednik SNV-a prethodne 22 godine, odnosno od osnivanja. Pupovac je izabran za predsednika Saveta SNV-a, novoosnovanog tela ove institucije unutar kojeg će delovati i druge srpske organizacije poput Privrednika, Prosvjete, ZVO-a i SDF-a.

Za nove potpredsednice SNV-a izabrane su Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov, dok će generalni sekretar ove institucije biti Saša Milošević.

Boris Milošević rođen je u Šibeniku 1974. godine. Završio je Pravni fakultet u Rijeci, a u deveti saziv Sabora izabran je na listi Samostalne demokratske srpske stranke. Nedavno je postao i predsednik Veća srpske nacionalne manjine grada Zagreba.

2 KOMENTARI

Comments are closed.