Nikola Mirotić pomaže borovskoj porodici

Španski košarkaški reprezentativac i član ekipe Nju Orlins Hornetsa koja je deo najjače košarkaške lige na svetu, američke NBA lige, postao je deo humanitarne akcije za pomoć porodici Varga iz Borova.

Dušan Velimirović 29.11.2018.
Nikola Mirotić

Reprezentativac Španije rođen u Crnoj Gori odazvao se akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“.

- U svetlu nadolazećih Božićnih praznika, želim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni prilog od 500 evra koji će biti iskorišten za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu koji podiže šestero dece. Neka vam je svima blagoslovljen početak posta i predstojeći najradosniji praznici – napisao je Nikola Mirotić na svom profilu na društvenoj mreži Instagram.

Mirotić, koji je zbog svog preciznog šuta za tri poena, u američkoj javnosti poznat pod nadimkom Trikola je već sinoć protiv ekipe Vašingtona pogodio tri trojke što znači da je već obezbedio 1.500 evra. Kako će ova akcija trajati za vreme Božićnog posta, Mirotićevi Pelikansi će za to vreme odigrati 20 utakmica, a ovaj, nekadašnji igrač Čikago Bulsa i Real Madrida,  je poznat kao neko ko ubacuje mnogo trojki po meču.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Game Day !!! Let’s get the win @pelicansnba #doitbigger #utvojuslavubože☦️

Objavu dijeli Nikola Mirotic (@threekola)

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ pokrenula je 17. novembra veliku dobrotvornu akciju za  porodicu Varga iz Borova. Otac Radoslav, zaposlenik vukovarskog preduzeća „Komunalac“ sam brine za šestoro dece: Zdravka (12), Ivanu (11), Dejana (9), blizance Luku i Mariju (8) i Anu (6).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

U svjetlu nadolazecih Bozicnih praznika, zelim da obradujem one kоjima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniracu dobrovoljni prilog od 500€ koji ce biti iskoriscen za kupovinu kuce samohranom ocu Radoslavu koji podize sestoro djece https://www.srbizasrbe.org/obezbedimo-topli-dom-za-porodicu-varga-kod-vukovara/. Neka vam je svima blagosloven pocetak posta i predstojeci najradosniji praznici. In the light of forthcoming Christmas holidays we want to bring the joy to those in need. Because of that, for every three points that I score on the games, I will donate funds in the amount od 500€ which will be used for construction of house for a single father with six childen. May you all have bleesed begining of fast and bleesed upcoming holidays!!!

Objavu dijeli Nikola Mirotic (@threekola)

Kako prenosi zvanična stranica organizacije „Srbi za Srbe“ u trošnom domu Radoslava Varge, kojeg je žena napustila, odraslo je ukupno dvanaestoro dece, od kojih je šestero napustilo dom, osamostalilo se i zbog posla otišlo u druge krajeve. Dve ćerke su se udale i imaju svoju decu.

Kako je otac trenutno po ceo dan odsutan zbog posla, ovo šestero dece je prepušteno sebi i jedni drugima kako bi preživelo. Jedna plata i dečiji doplaci nisu dovoljni kako bi im se pružio normalan život kakav imaju njihovi vršnjaci.

Organizacija Srbi za Srbe je u kontakt s porodicom Varga stupila uz pomoć predstavnika opštine Borovo. Oni, kao i Radoslav smatraju da je najbolje rešenje za ovu porodicu kupovina novog doma. Najbolji način za to bi bio da se otkupi neka od nogo napuštenih borovskih kuća, čiji su vlasnici „trbuhom za kruhom“ otišli u zapadnu Evropu.

Iz organizacije „Srbi za Srbe“ nadaju se da će njihov apel da se pomogne ovoj porodici doći do što većeg broja ljudi, a postupak Nikole Mirotića pokazuje da je, za sada, urodila plodom.

Na ovom linku možete učestvovati u brojnim akcijama koje je pokrenula organizacija „Srbi za Srbe“.