Nove gerontodomaćice na tržištu rada

U završnoj fazi projekta Zaželi koji se proteklih meseci provodio u Zajedničkom veću opština održan je i kurs za gerontodomaćice.

„Želim, radim“

Ovaj kurs i završno polaganje bili su sastavni deo projekta „Želim, radim“ faza dva koji je Zajedničkom veću opština odobren na 16 meseci od čega su 12 meseci žene bile na terenu.

– Od ukupno 20 žena koje su bile u ovom projektu njih deset je završilo edukaciju za gerontodomaćice. Sa tim je uspešno završen program Zaželi i nadam se da će biti uskoro ponovljen. Uz ove diplome one će svakako biti prepoznate na tržištu rada – istakla je voditeljka projekta Nikolina Dokić.

Sa kursom, ali i sa celokupnim projektom zadovoljne su i žene koje su na ovaj način bile godinu dana zaposlene, a uz diplomu gerontodomaćice imaju i veću mogućnost da produže svoj radni staž.

– Zadovoljna sam što sam bila deo ovog projekta i ujedno što sam polagala za gerontodomaćicu. Ovo je svakako novo iskustvo, naučile smo puno na predavanjima kao i na praksi na kojoj smo pomagali bolesnicima u njihovim potrebama. Nadam se da će nam ovaj kurs i diploma pomoći prilikom traženja novog posla – kaže Vera Ćuk iz Vukovara koja je u okviru projekta Zaželi imala šest korisnika.

Konkurs za novu fazu ovog projekta još uvek nije raspisan, ali to se očekuje uskoro s tim da u Zajedničkom veću opština naglašavaju da bi se broj žena na projektu mogao i povećati.