Odobrene sve snimljene nastavne lekcije na srpskom jeziku i pismu

Učenici osnovnih i srednjih škola koji se obrazuju na srpskom jeziku i pismu konačno su dobili mogućnost da kao i ostali đaci pohađaju nastavu na daljinu.

srpski jezik škola na daljinu

Sve video školske časove odnosno nastavne lekcije koje su snimljene u Zajedničkom veću opština i Pravoslavnoj gimnaziji Katarina Kantakuzina u Zagrebu odobreni su za emitovanje od strane Agencije za nauku i obrazovanje. Potvrdila je to saborska zastupnica Dragana Jeckov.

– Nastavne lekcije su odobrene za emitovanje i nalaziće se na platformi Ministarstva nauke i obrazovanja i na Jutjub kanalu Srpskog narodnog veća. Planiramo nastavak snimanja školskih časova na teme koje ćemo odrediti u dogovoru sa predsednicom Odbora za obrazovanje ZVO-a Milicom Stojanović i sa predstavnicima SNV-a, a sve u koleraciji sa višim savetnicama za srpski jezik Jadrankom Radošević i Natalijom Koprenicom .Želim istaći da su prilozi koji su snimljeni naišli su na visoku ocenu od stručnih ljudi i to nas je ponukalo da nastavimo dalje. Snimićemo još barem deset priloga u Zajedničkom veću opština i isto toliko u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji. Nešto što je bilo velika nepoznanica i svima veliki izazov pretvoreno je u našu prednost i to je nešto što je hvale vredno. Zato se još jednom zahvaljujem svim učesnicima i svim profesorima, našim sveštenicima i veroučiteljima koji su hrabo stali pred kamere u nameri da svoje znanje prenesu svojoj deci – kaže Dragana Jeckov.

Sve snimljene lekcije pripremljene su prema nastavnom planu i programu za učenike koji nastavu pohađaju po modelima A i C.

Nakon što ih je Agencija za nauku i obrazovanje odobrila, lekcije će biti postavljene na onlajn obrazovnu platformu za nacionalne manjine Ministarstva nauke i obrazovanja, a u okviru programa „Škola za život“. Lekcije će biti dostupne i na Jutjub kanalu SNV-a.