Stižu novogodišnji i božićni darovi za srpske učenike na istoku Hrvatske

Zajedničko veće opština i ove godine nastavlja akciju podele slatkih paketa srpskim učenicima sa područja dve županije. Mačvanski okrug donirao 300 paketa slatkiša.

Jadranka Jaćimović 30.12.2020.
paketići zvo Mačvanski okrug

Zajedničko veće opština darovaće novogodišnje i božićne pakete svim učenicima koji se obrazuju na srpskom jeziku i pismu u osnovnim školama na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije. Ovu akciju podržao je i Mačvanski upravni okrug iz Srbije, odakle je danas u Vukovar dopremljeno 300 kutija punih slatkiša. Zajedničko veće opština ove će godine pokloniti ukupno 1.650 paketa kojima želi da obraduje sve učenike od prvog do osmog razreda.

- Prošle godine započeli smo saradnju sa Mačvanskim upravnim okrugom i tada je dogovoreno da ćemo tu saradnju još intezivirati. I prošle godine smo od njih dobili donaciju u vidu određenog broja paketića za našu decu, a ta saradnja se nastavlja uprkos svim teškoćama sa kojima su sočene i opštine u Mačvanskom okrugu. Dopremili su nam 300 paketa koje ćemo početkom sledeće godine, kada krene drugo polugodište školske godine, podeliti svim učenicima koji se na području ove dve istočne županije školuju po modelima A, B ili C. Posebno smo zahvalni načelniku Mačvanskog upravnog okruga Vladanu Krasavcu koji je organizovao i koordinisao ovom akcijom. Ovi paketi će biti deo od ukupno 1.650 paketa za koje će sredstva izdvojiti Zajedničko veće opština – izjavio je predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

Slatki paketi pristigli iz Srbije preuzeti su danas u zgradi Zajedničkog veća opština gde će čekati povratak učenika u školske klupe.