Sveće na prvom stadionu Siniše Mihajlovića u Borovu naselju

Kod stadiona nekadašnjeg Fudbalskog kluba Borovo večeras se okupilo desetak meštana kako bi odali počast Siniši Mihajloviću.

Siniša Mihajlović Borovo Naselje stadion

U bolnici u Rimu danas je u 54. godini umro legendarni fudbaler Siniša Mihajlović. Dok se od Mihajlovića oprašta čitava sportska planeta i u njegovom rodnom Borovu naselju večeras se okupilo desetak građana koji su zapalili sveće i prisetili se verovatno najboljeg sportiste kojeg je vukovarski kraj ikada dao. Ljudi su se spontano okupili ispred stadiona u Borovu naselju gde je Miha ponikao u lokalnom klubu Borovo.

Siniša Mihajlović Borovo Naselje stadion (3)

Kao dete iz radničke porodice Siniša Mihajlović postao je profesionalac u Borovu 1986. godine, a dve godine kasnije otišao je novosadsku Vojvodinu sa kojom je postao prvak Jugoslavije. Sa Crvenom zvezdom postao je evropski i svetski šampion pre nego što je karijeru nastavio u Italiji u kojoj je ostavio neizbrisiv trag u dresovima Rome, Sampdorije, Lacija i Intera. Za reprezentaciju SR Jugoslavije odigrao je 63 utakmice i postigao deset golova, nastupivši i na Svetskom prvenstvu 1998. te Evropskom prvenstvu dve godine kasnije.

Siniša Mihajlović Borovo Naselje stadion (2)

Kao trener je sedeo na klupi brojnih italijanskih klubova među kojima su bili Sampdorija, Fiorentina i Milan. Od 2012. do 2013. godine bio je i selektor Srbije. U julu 2019. Siniša Mihajlović je javnosti obznanio da boluje od akutne leukemije, a poslednje tri godine proveo je na klupi Bolonje da bi pre nekoliko meseci dao otkaz zbog pogoršane zdravstvene situacije.

Siniša Mihajlović Borovo Naselje stadion (1)

Borovo kao fudbalski klub danas više ne postoji, a na ovom stadionu svoje utakmice igra lokalni drugoligaš Vukovar 1991. U Borovu naselju je danas u popodnevnim časovima tri puta zazvonila i pravoslavna Crkva Svetog Stefana Dečanskog.

1 KOMENTAR

Comments are closed.