U opštini Borovo pokrenut besplatni internet na javnim površinama

Opština Borovo je uspešnom prijavom na konkurs osigurala sredstva sa kojima je meštanima obezbeđen besplatan pristup internetu na pojedinim lokacijama.

Nikola Milojević 04.10.2019.
crkva svetog stefana u borovu

Odnedavno je u Borovu pokrenuta besplatna bežična internet mreža kojom je meštanima i posetiocima osiguran besplatan pristup internetu na javnim prostorima od značaja za opštinu Borovo. Reč je o projektu finansiranom sredstvima Evropske unije, a ukupna vrednost projekta iznosi 15.000 eura. Projektom je obuhvaćeno deset tačaka, odnosno antena koje šalju bežične (Vaj-faj) signale na slobodno korištenje svima koji se nalaze u blizini tih tačaka.

- Drago nam je što smo kroz ovaj projekat uspeli da omogućimo našim meštanima, ali i posetiocima u opštini Borovo, besplatan pristup internetu prilikom okupljanja na javnim površinama ili prilikom prisustvovanja na događajima koji se kod nas održavaju. Od sada će svi moći besplatno pregledavati elektronsku poštu, socijalne mreže, slati datoteke ili jednostavno surfovati internetom. Mreža je otvorena za sve koji se nalaze na tim javnim površinama, a svi se mogu vrlo lako i bez ikakvih problema spojiti – kaže Miloš Maksimović iz Projektnog centra Borovo.

Za spajanje na internet potrebno je odabrati Vaj-faj mrežu „WiFi4EU_Opcina_Borovo“ te potvrditi spajanje na mrežu klikom ili dodirom na dugme „Login“. Veza je ograničena trajanjem na sat vremena nakon čega ju je potrebno ponovno potvrditi.

Lokacije koje su pokrivene besplatnim internetom su:

Dečje igralište u ulici Đure Jakšića (antena pokriva igralište)
Dečje igralište u Gajićevoj ulici (antena pokriva igralište)
Dečje igralište u Ozrenskoj ulici (antena pokriva igralište)
Etno kuća (antena je okrenuta ka centru Borova)
Zgrada Opštine Borovo (antena je okrenuta ka šetališnoj zoni na Trgu palih boraca)
Ribolovačka kuća (antena je okrenuta ka šetališnoj zoni na Trgu palih boraca)
Zgrada Osnovne škole Borovo (antena je okrenuta ka igralištima za fudbal i košarku)
Zgrada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo (antena je okrenuta ka zgradi DVD-a Borovo)
Mesno groblje (antena pokriva groblje)
Zgrada Dečjeg vrtića Zlatokosa Borovo (antena pokriva igralište dečjeg vrtića).

Karta lokacija pokrivenih besplatnim internetom