Županija nastavlja dobru saradnju sa Negoslavcima

Delegacija Vukovarsko-sremske županije na čelu sa županom Damirom Dekanićem posetila Negoslavce.

Vukovarsko sremska županija Opština Negoslavci Dekanić Jeckov

U prostorijama Opštine Negoslavci danas je održan radni sastanak sa predstavnicima Vukovarsko-sremske žuanije na kojem se razgovaralo o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji između ovih jedinica lokalne i regionalne samouprave. Županijske predstavnike na čelu sa županom Damirom Dekanićem dočekala je delegacija Opštine Negoslavci, a prema rečima načelnika Dušana Jeckova dosadašnja saradnja bila je korektna, uz želju iz opštine da se ona poboljša.

– Razgovarali smo o nekim našim zajedničkim projektima koje nam je Županija finansirala kao što je uređenje centra naselja i nerazvrstanim cestama. U tome nam je velika stručna i tehnička podrška županijska Razvojna agencija koja je zbog toga i oformljena. Tu su i druge stvari o kojima smo razgovarali kao što su programi ruralnog razvoja, Središnjeg državnog ureda za demografiju, projekti prekogranične saradnje, dakle sve ono što može doprineti boljem životu naših stanovnika – kaže načelnik Dušan Jeckov.

Kada je reč o budućoj saradnji župan Damir Dekanić kao prioritet ističe projekte komunalne infrastrukture i projekte u školstvu.

– U procesu je izgradnja školske dvorane ovde u Negoslavcima, za koju svi preduzimamo maksimalne napore. Županija je ovaj projekat i ranije finansirala prilikom izrade projektne dokumentacije, a odredili smo ga i za finansiranje ubuduće prilikom same izgradnje. Sve će zavisiti od konkursa za koji se nadamo da će biti objavljen u vrlo skoro vreme. U svakom slučaju podrška Županije je uvek tu. Danas smo razgovarali i o potencijalnoj izgradnji vrtića jer su do sada Negoslavci imali samo predškolu. Postoji želja i potreba za tim, a ideja je da taj vrtić bude područni od nekog drugog vrtića. Mi sa Negoslavcima sarađujemo vrlo dobro i u drugim aspektima kao što je recimo kroz sport ili kroz sufinansiranje putnih troškova učenika – rekao je župan.

Nakon održanog sastanka delegacija Vukovarsko-sremske županije je zajedno sa domaćinima obišla Negoslavce gde su videli sve što je u ovoj opštini aktuelno i što je do sada realizovano kada je u pitanju infrastruktura. Na samom sastanku predstavnici opštine su upoznali i sa drugim stvarima koje se ovde provode.

– Upoznali smo naše goste sa demografskim merama koje provodimo na području opštine Negoslavci, što je za nas od izuzetnog značaja i što nam je na listi prioriteta. Sufinansirali smo kupovinu 15 kuća za mlade bračne parove čime rešavamo probeleme iseljavanja i praznih kuća. U poslednje tri godine otvoreno je i petnaestak obrta, a naše demografske mere odnosile su se i na pomoć ovoj grupi ljudi jer nam svako novo radno mesto puno znači – dodaje Dušan Jeckov.

Pored župana, na sastanku su prisustvovali i drugi predstavnici Vukovarsko-sremske županije među kojima i zamenici župana Franjo Orešković i Srđan Jeremić, stručni saradnik za poslove župana Marko Dikonić, direktorka Razvojne agencije Vukovarsko-sremske županije Zrinka Čobanković i pročelnica Upravnog odeljenja za obrazovanje u županiji Jadranka Mustapić – Karlić.