Degutantna poruka protiv Srba zagrebačkih BBB-a

Navijači zagrebačkog Dinama, poznatiji kao Bed blu bojsi sinoć su u zagrebačkoj Kustošijanskoj ulici okačili uvredljiv transparent sa natpisom „Jebat ćemo srpske žene i djecu“ i zastave HOS-a.

Bed blu bojsi
Igrači Dinama ispred svojih navijača. Foto: Wikipedia. Autor: Suradnik13

Ova vest izazvala je veliku pažnju u hrvatskom medijima, a objavljena je na fejsbuk profilu Samostalne demokratske srpske stranke i tviter nalogu Srpskog narodnog veća. Autor fotografije je zagrebački fotograf Nikola Šolić. Na fotografiji se vidi desetak mladića obučenih u crno, koji uz bakljadu drže transparent na kojem piše „Jebat ćemo srpske žene i djecu“ te dve zastave HOS-a uz napis „Za dom spremni“. Takođe, vide se i okačeni šalovi beogradskih fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda, koji su verovatno imali ulogu oduzetih trofeja.

Šolić je na svom fejsbuk profilu okačio tri fotografije uz komentare: „Zagreb – Kustošija – i pjevaju ‘ubi , ubi, ubi’ … ni manje ni više ‘Srbina, Srbinnaaa’ – blago nam se“, „Zagreb – Kustošija – ‘Purgeri’? – dno dna“ i „Zagreb – Kustošijanska – čudne poruke uz pjesmu ‘ubi, ubi’ ‘purgerske’ mladeži.“

Ovo je samo jedan u nizu incidenata u režiji Bed blu bojsa o čemu svo već pisali. Iz hrvatskog fudbalskog šampiona, ali i na stranicama njihove navijačke grupe niko se još nije oglasio kao ni o jednoj ovogodišnjem ispadu svojih navijača.