Jeremić SDSS-ov kandidat za zamenika župana VS županije

Na redovnoj sednici Izvršnog odbora SDSS-a Vukovarsko-sremske županije održanoj 8. aprila kao kandidat ove stranke za zamenika župana jednoglasno je izglasan Srđan Jeremić.

Srđan Jeremić zvo

Izvršni odbor jednoglasno je za kandidata Samostalne demokratske srpske stranke za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije iz reda srpske zajednice izglasao predsednika Zajedničkog veća opština Srđana Jeremića, a za nositeljku liste SDSS-a za Skupštinu Vukovarsko-sremske županije  saborsku zastupnicu Draganu Jeckov.

– Činjenica da me je Samostalna demokratska srpska stranka izglasala kao kandidata za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije za mene je, pre svega, čast, ali sa druge strane velika obaveza i odgovornost budući da se očekuje da zamenik župana intenzivnije i mnogo više bude angažovan u rešavanju problema srpske zajednice na istoku Republike Hrvatske. Činjenica je da naš uticaj u ovoj županiji do sada nije bio adekvatno reprezentovan. Mislim da postoji veliki prostor za rad unutar same županije i da položaj našeg naroda na ovom području može da se unapredi kroz intenzivniji angažman u okviru županijskih struktura. Ono što će biti moj primarni cilj jeste povezivanje svih opština sa srpskim stanovništvom, ali i našim predstavnicima u opštinama u kojima nismo većina sa nadležnim županijskim strukturama vezano za pomoć u infrastrukturnom segmentu i pomoći u realizaciji određenih programskih aktivnosti naših organizacija, institucija i udruženja – priča kandidat SDSS-a za dožupana Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić.

Jeremić je ovim putem naveo da je u planu Samostalne demokratske srpske stranke i njega kao potencijalnog zamenika župana da više posvete pažnju pojedincima u obliku pružanja jednokratne novčane pomoći kao i pomoći ljudima lošijeg zdravstvenog stanja. Takođe, najavio je i iskorak u segmentu zapošljavanja, a kao problem naveo je i nezadovoljstvo sa trenutnim brojem pripadnika srpske zajednice koji rade u samoj županiji ili u firmama kojima je županija osnivač.

Škole i dalje veliki problem

Već dugi niz godina postoji problem sa prenosom osnivačkih prava osnovnih škola na području opština Borovo, Negoslavci i Markušica sa Vukovarsko-sremske županije na ove tri opštine.

– Maksimalno ću se angažovati na rešavanju pitanja škola, odnosno opština koje su zatražile prenos osnivačkih prava sa Vukovarsko-sremske županije na opštine Borovo, Negoslavci i Markušica vezano za osnovne škole koje deluju na njihovoj teritoriji. Više od šest godina se ovaj problem prolongira i krajnje je vreme da se reši u skladu sa zakonskim odredbama koje ga regulišu i koje su na strani nas pripadnika srpske zajednice. Sigurno očekujem da se ova tačka vrlo brzo nakon izbora i konstituisanja županijske skupštine nađe na dnevnom redu i bude uspešno rešena – kaže Srđan Jeremić.

Srđan Jeremić SDSS

Na sednici Izvršnog odbora govorilo se o pripremama za predstojeće lokalne izbore koji se u Republici Hrvatskoj održavaju 16.maja kao i o neophodnim aktivnostima koje je potrebno provesti pre i tokom predizborne kampanje.

– Već smo započeli sa obilaskom terena, mada to nije manjkalo ni u vremenu koje je prethodilo izborima. I u ove prethodne četiri godine, koliko obavljam dužnost predsednika ZVO-a, sam često bio na terenu jer smatram da je najbolje kroz terenski rad sagledati probleme i potrebe ljudi koji žive na određenim lokacijama. Ne postoji ni jedno mesto na području ove županije koje nisam obišao i mislim da raspolažem sa adekvatnim saznanjima koji su to problemi i potrebe određenih sredina. Važno je da u svim mestima imamo legitimno izabrane predstavnike u kojima ću imati saradnike na terenu i putem kojih ću moći da plasiram informacije o tome šta Županija radi i na koji način može da pomogne lokalnom stanovništvu – ističe Jeremić koji je već obišao grad Ilok, Čakovce u opštini Tompojevci i Orolik koji spada u opštinu Nijemci.

– Pred nama je predizborna kampanja. Predočiću svoj plan i program rada za naredni četvorogodišnji period i nadam se da će mi birači ukazati poverenje da ih predstavljam u Vukovarsko-sremskoj županiji kao što sam to radio na funkciji predsednika Zajedničkog veća opština. Trudiću se da dato poverenje na najbolji način i opravdam – poručuje SDSS-ov kandidat za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić.

Utvrđena je i lista kandidata za županijsku skupštinu na kojoj su zastupljeni članovi stranke iz svih mesta Vukovarsko-sremske županije u kojima značajnije žive i deluju pripadnici srpskog naroda.