Kamera za kninski studio kao nastavak saradnje AP Vojvodine i ZVO-a

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne pokrajine Vojvodine darovao je Televizijskoj produkciji Zajedničkog veća opština televizijsku kameru. Nastavak je ovo dugogodišnje saradnje dve institucije iz Srbije i Hrvatske koje u svom radu pružaju pomoć i podršku srpskom narodu koji je tokom poslednjeg rata proteran iz Hrvatske kao i onima koji su se vratili, ili planiraju da se vrate u sredine iz kojih su izbegli.

Donacije-kamere-za-Knin

Rad televizijske produkcije ZVO-a koja od 2007. godine proizvodi emisju „Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“, namenjenu Srbima u Hrvatskoj i onima koji danas žive daleko od svog rodnog kraja Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima prepoznao je kao važan doprinos informisanju i uključivanju izbegličke populacije u medijski prostor.

– Fond je do sada u Hrvatskoj sarađivao isključivo sa ZVO i ta je saradnja i ranijih godina bila jako dobra. Prošle godine smo imali zajedničku akciju sa Pokrajinskom vladom kada smo kupili udžbenike za učenike prvih razreda. Drago mi je što i ove godine imamo jako dobru saradnju sa Zajedničkim većem opština. Imali smo jedan javni poziv koji smo raspisali upravo kako bismo pomogli povratničkim sredinama. Osim Vukovara konkurisale su i lokalne uprave i udruženja s teritorija Federacije BiH. Drago mi je da je ova vrsta programa izazvala zaista lepo interesovanje. Pomoć koju je danas dobilo ZVO je skromna, ali verujem da će značiti TV studiju u Kninu za čije je potrebe ova kamera i kupljena. Verujem da će omogućiti da saradnja između nas i u narednom periodu bude i bolja i na višem nivou – rekao je direktor Fonda Duško Ćutilo.

Direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima donaciju je u Novom Sadu uručio predsedniku Odbora za medije ZVO-a Srđanu Kolaru koji je tom prilikom zahvalivši se na podršci istakao značaj ove donacije.

– Zahvalni smo pre svega na dobroj saradnji Fonda sa Zajedničkim većem opština i Odborom za medije koja traje već godinama unazad. Danas smo primili značajnu pomoć koja će olakšati i podići kvalitet rada redakcije u Kninu. Ovo je kamera koja će snimati jedinstvene priče iz povratničkih krajeva, priče o našem narodu koji tamo živi, o onima koji su se vratili i o problemima sa kojima se svakodnevo bore. Uvek stremimo ka poboljšanju našeg rada što podrazumeva i bolju tehničku opremljenost. Fond je prepoznao naše potrebe i ovim nastavljamo saradnju koja će, nadam se, u interesu svih, biti još intezivnija i produktivnija – rekao je Kolar.

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne pokrajine Vojvodine osnovala je 2006. godine Pokrajinska vlada AP Vojvodine. Fond je formiran sa zadatkom da sprovodi aktivnu politiku podrške stambenom zbrinjavanju izbeglica u Vojvodini i održivom povratku Srba na područja s kojih su proterani. Od svog osnivanja do danas uspešno realizuje brojne programe i projekte kojima se pruža pomoć i podrška izbegličkoj populaciji.