Krsna slava VSNM opštine Kneževi Vinogradi

Veće srpske nacionalne manjine opštine Kneževi Vinogradi i SKD Prosvjeta pododbor Kneževi Vinogradi proslavilo je 7 .decembra slavu veća Vavedenja Presvete Bogorodice.

Zoran Popović 10.12.2019.
Veće srpske nacionalne manjine opštine Kneževi Vinogradi

Posvećenje koljiva i rezanje slavskog kolača održano je u Svetom hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u Kneževim Vinogradima, a nakon službe posvećeno koljivo i slavski kolač koje je Veće pripremilo, podeljeno je prisutnima. Protojereji Đorđe Kovačević i Stevan Kuveždanin domaćinima su uputili iskrenu čestitku povodom krsne slave, i prisutne pozvali na zajedništvo, pomirenje i međusobno uvažavanje u pravoslavnoj crkvi koja je od samoga početka svoga postojanja bila čvrsto povezana s narodom.

-Mi smo ovde zajedno svi jedno jer mi ljudi činimo živu crkvu. Crkva je ta koja nas okuplja, pred kojom smo i u kojoj smo svi jednaki bez obzira na veličinu, širinu, na um ili na radost kako bi to mogli da kažemo -rekao je Kuveždanin.

Protojerej Kovačević prisutne je pozdravio i u ime episkopa osečkopoljskog i baranjskog vladike Heruvima,  koji je takođe pozvan na proslavu, ali je istu zbog ranije zakazanih obaveza morao propustiti. Svečani prijem i večera za sve prisutne poslužena je u svečanoj Sali Iris koja se nalazi u sklopu SRC Bazeni Kneževi Vinogradi.

U kulturno umetničkom programu s nekoliko koreografija predstavili su se članovi KUD „Živojin Žiko Mandić“ iz Kneževih Vinograda, dvoje tamburaša iz Udruženja ljubitelja tamburice i duo Hranislava Mesarić i Milan Kliba.