Mural prekrečen, pronađeni osumnjičeni za napad

U Vukovaru je prekrečen kontroverzni mural posvećen HOS-u, a Policijska uprava Vukovarsko-sremske županije je pronašla četvoricu osumnjičenih za napad na Srbe u Vukovaru.

Srbi Hr 18.05.2020.
mural bed blu bojs vukovar

Delo vukovarskih Bed blu bojsa, mural naslikan u sećanje na HOS sa natpisom „Za dom spremni“ koji se nalazi u vukovarskom prigradskom naselju Budžak, prefarbali su nepoznati počinioci, pretpostavljamo u noći između nedelje na ponedeljak. Pre nekoliko dana, prefarban je natpis „Za dom spremni“, dok je sada istu sudbinu doživeli i grbovi HOS-a i Bed blu bojsa. Oslikavanje ovog murala na jednoj trafostanici izazvalo je brojne medijske napise u Hrvatskoj, a osudili su ga SDSS i DSS. Za vreme bezbedonosnih mera prouzrokovanih koronavirusom, mural je oslikavalo tridesetak pripadnika vukovarskih Bed blu bojsa, uz prisustvo većeg broja policijskih službenika. Na drugoj strani trafostanice nalazi se prešaran natpis „Torcida“.

Nakon što smo ranije pisali o napadu na dvojicu Srba u Vukovaru, Policijska uprava Vukovarsko-sremske županije kriminalističkim istraživanjem nad 29-godišnjakom, 24-godišnjakom i 23-godišnjakom iz Zagreba te 24-godišnjakom iz Vukovara utvrdila je sumnju da su 14. maja počinili kazneno delo teške fizičke povrede 24-godišnjaka iz Vukovara. Osumnjičeni su juče, uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Vukovarsko-sremske županije, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.