Podrška ženama koje borave u domovima za stare

Povodom Međunarodnog dana žena Zajedničko veće opština, gradska organizacija SDSS-a i Udruženje penzionera Vukovar Novi posetili su korisnice domova za stare u Vukovaru i Iloku.

Jadranka Jaćimović 04.03.2022.
Udruženje penzionera Vukovar Novi Srđan Kolar

Predstavnici Zajedničkog veća opština, vukovarskog SDSS-a i Udruženja penzionera Vukovar Novi obišli su korisnice domova za starije i nemoćne osobe na području gradova Vukovara i Iloka i tom prilikom im uručili poklone. Predsednica udruženje penzionera Zlata Miškić nije bila u mogućnosti da se priključi akciji obilaska domova, ali to su 4. marta sa zadovoljstvom uradili predsednik ZVO-a Dejan Drakulić i predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

- Povodom Osmog marta nastavljamo sa tradicijom obilaska članica naše zajednice koje borave u domovima za stare i nemoćne. Želimo im uručiti poklone i čestitati Međunarodni praznik žena, a ove godine znak pažnje primile su 104 žene koje borave u osam domova. Ova je akcija rezultat odlične saradnje sa udruženjem penzionera koje nastojimo ojačati i novim projektima. Po prvi put u budžetu ZVO-a izdvojena su sredstva za udruženja žena sa ciljem da se osnaži položaj žena u našoj zajednici i istovremeno promovišu njihova prava – izjavio je predsednik ZVO-a Dejan Drakulić.

Udruženje penzionera Vukovar Novi SDSS Vukovar ZVO 8. mart

Nažalost i ove godine tokom posete nije bilo moguće razgovarati sa ženama koje borave u domovima za stare i nemoćne osobe. Pokloni kao znak pažnje i poruka da nisu zaboravljene uručeni su na otvorenom prostoru kako bi se zaštitilo zdravlje korisnica ovih ustanova.

- Epidemiološke mere su još na snazi zato su naše posete i podela poklona bili bez kontakta sa korisnicima, odnosno pakete smo predali ljudima koji vode domove. To su skromni pokloni i naravno jedan cvet kao simbol podrške i na neki način zahvale za sve ono što su one u prethodnom periodu učinile za našu zajednicu. Mlađe generacije imaju zato obavezu da to ne zaborave kao i da neguju ovaj običaj darivanja povodom praznika žena – rekao je predsednik SDSS-a iz Vukovara Srđan Kolar.