Zbog većeg broja beba dograđuju vrtić

Opština Erdut potpisala je 6. novembra ugovor o početku građevinskih radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Dečjeg vrtića “Mali princ” u Dalju.

Jadranka Jaćimović 08.11.2018.
Vrtić Dalj

Projekat čija je vrednost milion i 300 hiljada kuna odobrilo je Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku.

- Prošle godine smo se javili na konkurs Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku i odobrena su nam sredstva od oko 950 hiljada kuna. Radićemo proširenje odnosno dogradnju postojećg objekta, sa još dve sobe i pratećim prostorijama. Verujemo da ćemo tada imati dovoljno prostora za svu decu jer kapacitet postojećeg objekta je pedesetak mališana zbog čega konstatno imamo liste čekanja. Osim dece iz Dalja u ovaj vrtić dolaze i deca s područja Aljmaša i Erduta - kaže načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić.

Za radove adaptacije i dogradnje novih prostorija vrtića iz opštinskog budžeta izdvojiće se  350 hiljada kuna. Ugovor o izvođenju radova potpisali su načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić i direktor firme „Planum građenje“ iz Vukovara Đuro Bamburač. Rok za završetak radova je 30. mart iduće godine, a osim dogradnje neophodnih prostorija predviđeno je i uređenje dvorišta. Opremanje novog prostora vrtića bila bi sledeća faza i novi projekat opštine kojim bi se obezbedili bolji uslovi za rad i boravak dece.

Dogradnjom prostorija i adaptacijom postojeće zgrade vrtić bi zadovoljio potrebe boravka od 80 do 100 mališana i uslove za odvijanje predškolskog programa. Da se na novo ulaganje odlučilo iz zadovoljstva opštine i meštana i da je dogradnja vrtića bila neophodna, govore podaci o broju novorođene dece. Ove je godine rođeno 40 beba, što je za 15 više u odnosu na 2017. godinu.