Biciklisti sa Pala prešli 2.800 kilometara i stigli u Moskvu

Tročlana ekipa Biciklističkog i planinarskog kluba “Javorina” sa Pala stigla je 23.jula u Moskvu i time uspešno završila biciklističku ekspediciju pod nazivom “Hvala i slava Rusiji 2019”.

Zoran Popović 30.07.2019.
Hvala i slava Rusiji 2019

Biciklisti Miroslav Klačar, Dražan Kusmuk i Vuk Soković su se na zahtevni put do glavnog grada Ruske Federacije dug 2.800 kilometara uputili 6. jula ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama kako bi izrazili zahvalnost ruskom narodu za pomoć koju je pružao i pruža Srbima, a na samom početku svog puta posetili su i Beli Manastir. Biciklirajući dnevno po 150 kilometra paljanski biciklisti prešli su preko Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Poljske, Litvanije, Letonije i Rusije.

U Moskvu su, kako kažu, stigli bez ikakvih problema tokom putovanja kroz sedam zemalja, a putovanje su im najviše otežavale jake kiše kao i izrazito visoke temperature, ali vođeni motivom putovanja sve su hrabro izdržali. Biciklisti su i nakon dolaska u Moskvu istakli da su zahvalni svima koji su im pomogli u realizaciji puta, a veliku zahvalnost duguju Gradskoj upravi grada Istočno Sarajevo, opštini Pale, Olimpijskom centru “Jahorina” i mnogim sponzorima iz Pala i Istočnog Sarajeva.

Njihovo putovanje biciklima do Moskve organizovano je uz pomoć Predstavništva Republike Srpske u Moskvi i šefa Predstavništva Duška Petrovića, grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, koji su im pomogli u realizaciji putovanja. Miroslav Klačar, Dražan Kusmuk i Vuk Soković iz Moskve se vraćaju avionom, što im niko neće zameriti imajući u vidu zahtevnost njihovog poduhvata.