Dragana Jeckov o napadu na kolege: „Prostački i kukavički čin“

Zastupnica Samostalne demokratske srpske stranke u Saboru Dragana Jeckov danas se za govornicom osvrnula na nedavni napad na svoje kolege Milorada Pupovca i Borisa Miloševića.

dragana jeckov sabor sdsss
Foto: Jutjub, arhiva

Saborski zastupnici Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti su u petak u centru Zagreba, kada je nepoznata osoba pogodila Milorada Pupovca s leđa ostacima hrane. Danas je o tome za saborskom govornicom govorila njihova koleginica iz kluba zastupnika SDSS-a Dragana Jeckov.

– Moje stranačke kolege, dakle naše stranačke kolege u petak su bili meta. Neki će reći napadnuti su u simboličkom smislu, telesni integritet im nije bio ugrožen i to je donekle istina. Ali u istom tom simboličnom smislu, moje stranačke kolege, a zastupnici srpske nacionalne manjine bili su izvrgnuti sramnom činu. Primitivni, prostački, anticivilizacijski, a nadasve kukavički čin bacanja hrane na ljude samo je nastavak kampanje koja poprima elemente histerije prema pripadnicima srpske nacionalne manjine, prema SDSS-u i prema njegovom predsedniku – rekla je Jeckov.

Najveći problem je odsutstvo osećaja da treba pomoći ljudima u nevolji

Ona je dodala da je nakon tog napada primila puno telefonskih poziva u kojima su ljudi izražavali zabrinutost, zebnju i strah jer se tako javno i beskrupulozno napadaju manjinski zastupnici.

– Posebno treba da nas zabrine činjenica da niko, ama baš niko nije video napadača i o tome nije bio spreman posvedočiti. Niko nije bio spreman ni da im priđe i da ih pita da li im je potrebna pomoć. Zar baš niko nije bio spreman svojevoljno dati iskaz institucijama o tom događaju. To je najdublji problem u svakom smislu. Odsustvo osećaja da treba pomoći ljudima u nevolji, ćutke okrenuti glavu i praviti se da se ništa nije dogodilo gotovo je jednako kao i učestvovati u tome – govorila je Dragana Jeckov za saborskom govornicom dodajući da su još tragikomičniji pokušaji pojedinih da ovaj događaj prikažu smešnim.

– Jadni su pokušaji da se još dodatno ponize oni koji su druge nacionalnosti ili svetonazora i još ih dodatno treba ismejati jer po njima srpski predstavnici i zaslužuju baš takav tretman u društvu. To nije normalno i na to se ne smemo navikavati – zaključila je Dragana Jeckov koja se na kraju zahvalila svima koji su osudili taj sramotni čin ili se od njega ogradili.