Napadnut učenik srpske smene Tehničke škole u Vukovaru

Na autobuskoj stanici u Vukovaru 16. januara oko 19 časova došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo pet do šest osoba, a napadnut je učenik Tehničke škole "Nikola Tesla" koji nastavu pohađa na srpskom jeziku dok je čekao školski autobus.

Nikola Milojević 17.01.2019.
Autobuska stanica Vukovar napad napadnut učenik Tehničke škole

Napadnuti mladić zadobio je povrede za koje još uvek ne znamo da li su lakše ili teže prirode, a informaciju o fizičkom obračunu potvrdili su nam i iz Policijske uprave vukovarsko-sremske. Policija je nakon dojave odmah izašla na teren i tamo zatekla samo jednu osobu.

- Reč je o maloletniku  koji je bio i učesnik fizičkog sukoba. S njim je obavljen razgovor i sada utvrđujemo sve ostale okolnosti. Druge učesnike nismo zatekli, ali prema iskazu maloletnika radi se sve o mlađim osobama. Trenutno traje procedura obavljanja razgovora sa njim i utvrđivanja svih okolnosti. Ne mogu vam ništa više reći s obzirom na to da se to desilo sinoć. Intenzivno radimo na tome da utvrdimo i ko su ostali učesnici – rekao je za naš portal glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-sremske Domagoj Džigumović.

Nezvanično saznajemo da je maloletnik koji je napadnut na vukovarskoj autobuskoj stanici učenik Tehničke škole Nikola Tesla koji nastavu pohađa na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Napadači su navodno imali fantomke na glavama, ali je mladić među njima prepoznao drugog učenika iz iste škole koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Međunacionalni sukob među ovim učenicima traje već nekoliko meseci, a takođe nezvanično, saznajemo i da je učenik iz nastave na hrvatskom jeziku pripadnik navijačke grupe Bed blu bojs. Ovaj učenik, koji je isto tako maloletnik, i ranije je pravio probleme u školi, saznajemo iz izvora bliskih školi „Nikola Tesla“. Za sada je nepoznato jesu li ostali napadači učenici škole ili pripadnici određenih navijačkih grupa.

Zanimljivo je da se međusobni fizički obračun desio samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao konferenciju za medije na kojoj je prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku da nisu jesenas ustali tokom intoniranja hrvatske himne prilikom odigravanja jedne fudbalske utakmice na stadionu Vuteksa u Vukovaru.

Tagovi