Policija o napadu: „Navijački obračun“; Roditelji: „Nije istina“

Danas su se pojavili novi detalji tuče između srpskih i hrvatskih dečaka u Vukovaru. Policija sumnja da se radi o navijačkom obračunu, dok roditelji napadnutog maloletnika to odbacuju.

Autobuska stanica Vukovar napad napadnut učenik Tehničke škole
Foto: Ilustracija

Povodom fizičkog sukoba 16. januara na vukovarskoj autobuskoj stanici u kojem je napadnut učenik trećeg razreda Tehničke škole „Nikola Tesla“, a o kojem je naš portal prvi pisao, danas se ponovo oglasila Policijska uprava vukovarsko-sremska. Iz policije navode da su dolaskom na mesto događaja zatekli deo učesnika koji se dovode u vezu s događajem.

– Saznanja iz, dosadašnjeg, kriminalističkog istraživanja upućuju na sumnju da se radi o pripadnicima različitih navijačkih grupa, od kojih su svi maloletnici. Naime, nakon verbalnog sukoba u kojem su učestvovala dva pripadnika jedne navijačke grupe naspram tri pripadnika druge navijačke grupe usledio je fizički sukob dve maloletne osobe, u kojem je jedna maloletna osoba lakše povređena – saopštila je Policijska uprava vukovarsko-sremska.

Policija je takođe navela da trenutno preduzima sve radnje u koordinaciji s nadležnim tužilaštvom.

Kako danas saznajemo, napadnuti mladić lakše je povređen, a završio je s rasečenim kapkom na oku koje mu je natečeno i crveno. Nakon šivanja, pušten je kući.

Roditelj: „Moje dete nije nikakav navijač“

Policija navodi da se radi o fizičkom obračunu navijačkih grupa, ali kako saznajemo, napadnuti mladić iz Mirkovaca nije išao na fudbalske utakmice, osim one jedne, a bila je to utakmica lokalnih rivala Vuteksa i Vukovara 91, za koju je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prozvao učenike koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku da nisu ustali prilikom intoniranja državne himne. Tada je na utakmicu išla pratkično cela škola. To nam je potvrdio jedan od roditelja maloletnog momka.

– Moje dete nije nikakav navijač. Niti je Delija ni Partizanovac ni Bed blu bojs. Apsolutno ga u životu ne zanima fudbal. On je bio sam tamo sa još dvoje dece koja su isto tako čekala autobus. To su bila deca iz prvog razreda, a jedan dečko iz drugog sela je, prema mojim saznanjima, stao između njih kada je moje dete već bilo na zemlji. Niko se drugi nije mešao jer su to sve mlađa deca koja su zaključila da su ovi maskirani svi bili stariji od njih – rekao nam je roditelj.

Istraga nadležnih tela reći će na kraju svoje, a roditelji napadnutog momka se nadaju da će se sve što pre smiriti.

– Mi smo do sada mirno živeli, a moje dete je mirno šetalo od škole do autobuske stanice i samo želim da tako mirno šeta i dalje. Zanima me naš mir i da živimo normalno. Ništa me drugo ne zanima. Sve ovo me šokiralo jer nikada u životu nismo imali problema ni sa policijom ni sa zakonom – zaključuje roditelj.

 

 

3 KOMENTARI

  1. Родитељи лажу. Тај мали из Мирковаџа прави проблеме и уноси немир у школи. Иста екипа и на другој страни. Олоши и једни и други.

    • Gospodine Srđane, molim vas, ja sam obični građanin ove nazovi RH, imam želju, potrebu, doista potrebu popričati s vama, ili da se “čujemo“ mailom. Da li je to moguće. Inače, moje ime je Ivan, iz Knina sam rodom a sada sam u Rijeci. Svako dobro i moje poštovanje.

Komentariši